ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

VAMPIRSKI DNEVNICI ( The Vampire Diaries)


Vampirski dnevnici je američka tinejdžerska dramska horor  TV serija autora Kevina Williamsona. Riječ je o televizijskoj verziji serije romana istoimenog naziva autorice L.J. Smith. Serija prati život Elene Gilbert, tinejdžerice koja se zaljubi u vampirsku braću Stefana i Damona Salvatorea. Serija se fokusira i na živote Eleninih prijatelja i ostalih stanovnika fikcijskog gradića Mystic Falls u Virginiji. Serija je miks tinejdžerske drame i nadnaravnog.


Četiri mjeseca nakon tragične prometne nesreće u kojoj su poginuli njihovi roditelji 17-ogodišnja Elena i njezin 15-ogodišnji brat Jeremy još se suočavaju s novom stvarnošću. Elena je oduvijek bila briljantna učenica – lijepa, popularna i angažirana u školi i oko prijatelja. No sada se bori da sakrije ogromnu žalost od svijeta koji je okružuje. Novi svijet za nju i brata je dom njihove otkačene, ali jednako shrvane, tetke Jenne koja im se trudi nadomjestiti roditelje u ovim teškim vremenima.


1.sezona (2009./2010.)


Elena Gilbert (Nina Dobrev) i njen mlađi brat Jeremy (Steven McQueen) izgubili su roditelje u prometnoj nesreći. O njima se brine njihova teta Jenna. Elena je navijačica, ima dvije prijateljice Bonnie (Kat Graham) i Caroline (Candice Accola). Kada Stefan, novi, misteriozni učenik srednje škole u Mystic Fallsu, ugleda Elenu, koja izgleda isto kao Katherine (luna Dobrev), njegova djevojka davne 1864. godine, odmah se zaljubi u nju. Nakon nekog vremena, Elena sazna da je on vampir. Unatoč svemu, ona ostaje s njim čak i kad im na put stane krvoločni vampir, Stefanov brat Damon (Ian Somerhalder). Damon i Stefan su zaljubljeni u Elenu. Kada Damon pretvori Vicki (Kayla Ewell) u vampira, Jeremy se mora suočiti da ona mora umrijeti jer će nauditi svakome oko sebe. Stefanova i Elenina veza se učvršćuje i oni pokušavaju razumjeti Eleninu i Katherineinu povezanost. Tada Elena saznaje da je usvojena te da su joj biološki roditelji John, njen "ujak" i Isobel, bivša žena učitelja iz istorije i lovca na vampire Alarica (Matt Davis). Katherine se uskoro pojavi da opet osvoji Stefana i Damona, te da ih posvađa kao i davne 1864. kada ih je pretvorila u vampire.


Nema komentara:

Objavi komentar