ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

IGRE GLADI:PLAMEN (The Hunger Games: Catching Fire)

Igre Gladi: Plamen je američki ZF film iz 2013. godine, sniman prema bestselleru Suzanne Collins, naziva Plamen. To je drugi trilogije Igre gladi. Film je nastavak na film Igre gladi, i drugi je nastavak u filmskom serijalu Igre gladi. Uz staru glumački postavu pojavljuju se i nova lica, glumci: Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, Jena Malone, Sam Claflin, Lynn Cohen, Amanda Plummer, Alan Ritchson, i Meta Golding.


Radnja u Plamenu odvija se nekoliko mjeseci nakon završetka radnje prethodnog filma; Katniss Everdeen sigurno se vratila kući nakon pobjede u 74. Igrama gladi zajedno sa svojim kompanjonom Peetom Mellarkom. Kroz priču, Katniss osjeća kako se pobune protiv Capitola polako dižu u većini okruga diljem Panema. Snimanje je započelo 10. rujna 2012. u Atlanti, te se snimanje kasnije preselilo na Havaje. Film je u kina stigao 21. studenoga 2013.

Nakon pobjede na 74. Igrama gladi, Katniss Everdeen i Peeta Mellark se sigurno vraćaju kući. Međutim, pobjeda znači da se moraju okrenuti i ostaviti svoje obitelji i prijatelje kako bi sudjelovali na "Turneji pobjede" po svim pokrajinama. Tijekom turneje Katniss osjeća pobunu koja tinja, ali Kapitol još uvijek održava strogu kontrolu, dok predsjednik Snow priprema nove, 75. Igre gladi - natjecanje koje bi moglo promijeniti Panem zauvijek.

 
IZVORNO IME: The Hunger Games: Catching Fire
REDATELJ: Francis Lawrence 
 ŽANR: SF avanutra
ULOGE: Jennifer LawrenceJosh HutchersonLiam Hemsworth
Godina: 2013




Nema komentara:

Objavi komentar