četvrtak, 26. studenoga 2015.

THE ORIGINALS-SEZONA 1


1.sezona započinje Klausovim povratkom u New Orleans kad sazna da je njegov nekada odani prijatelj Marcel preuzeo vlast u francuskoj četvrti. Također saznaje i da je Hayley, s kojom je imao aferu, trudna iako su mislili da je to nemoguće zato što je on vampir. Marcel je podijelio vampire u dvije skupine:daywalkers i nightwalkersDaywalkers su bili vampiri koji su imali daylight prsten i mogli su izlaziti na sunce, a nightwalkers su mogli izlaziti van samo po noći. Marcelu je bila odana jedna od četiri vještice koje su sudjelovale u ritualu Harvest koji je izvor magije vješticama francuske četvrti, Davina. On ju je spasio prije nego što su je uspjeli žrtvovati. Magija ubijene tri vještice je prešla u nju i zbog toga je bila najmoćnija vještica u francuskoj četvrti. Uveo je zabranu korištenja magije, a ako bi netko svejedno koristio magiju, Davina bi to osjetila pa bi mu rekla.


Kasnije je ritual dovršen Davininom smrću. Ritual je mogao dovršiti samo netko od starješina, ali kako su svi starješine bili mrtvi,vještica Sophie Deveraux je upila moć iz kostiju Klausove majke Esther i tako postala starješina. Nakon dovršetka rituala sve žrtvovane djevojke su trebale oživjeti, ali Celeste Dubois je iskoristila tu moć kako bi uskrisila tri moćne vještice (Genevieve, Papa Tundea i Bastiannu) koje su trebale žrtvovati Klausovo dijete kako bi osigurali vješticama francuske četvrti magiju zauvijek bez potrebe za ponavljanjem Harvest rituala. 


Davina kasnije oživi kad jedna od te četiri vještice umre. Genevieve je po Klausovu nalogu napravila moonlight prstenove koji bi omogućili vulodlacima da kontroliraju kad će se pretvoriti u vukove kao i dati im snagu i brzinu. Kad je napravila prstenove dala ih je Francesci Guerrerai i njezinoj braći, a ne Klausu i otela je Hayley, a kako je u čaroliji koristila Klausovu krv, prstenovi su crpili njegovu snagu i oslabili ga. Francesca i njezina braća su napali vampire koji su se nalazili u predvorju Klausove kuće i ugrizli ih, a ugriz vukodlaka je smrtonosan za vampira. Davina je oživjela Klausovog oca Mikaela koji je dokrajčio vampire u Klausovoj kući. Kad je Hayley rodila, vještica Genevieve ju je ubila i uzela njezinu kćer. Kako je u trenutku smrti imala krv svoga djeteta u organizmu postala je hibrid. Klaus i Elijah su otišli na La Fayette groblje gdje je Genevieve htjela žrtvovati Klausovu kćer i kad su mislili da je sve već gotovo i da je neće uspjeti spasiti, dolazi Marcel i uz njegovu pomoć uspijevaju. Da bi dovršila pretvorbu u hibrida Hayley je morala popiti kap krvi svoje kćeri.


 Kako bi spasili njezin život lažiraju smrt svoje kćeri i davaju je Klausovoj sestri Rebekahi na čuvanje. Kad ga je pitala kako se zove rekao je da se zove Hope (nada) i njih dvije odlaze iz New Orleansa. Sezona završava uskrsnućem Esther i Finna (Klausov brat koji je ubijen u Vampirskim dnevnicima).






Nema komentara:

Objavi komentar