utorak, 24. studenoga 2015.

Labirint: Nemogući bijeg ("The Maze Runner")


U ovom futurističkom trileru upoznat ćemo dječaka Thomasa koji se naglo budi i zbunjeno zaključuje da ne zna gdje se nalazi. Pokušava se sjetiti kako je dospio na nepoznato mjesto, kao i drugi dječaci koji su zarobljeni zajed­no s njim. 


Thomasu je obrisano pamćenje i misterijoznim liftom je poslan među skupinu dječaka zarobljenih unutar ogromnog labirinta


Na početku filma se adolescent (O’Brien) budi u liftu koji će ga odvesti na površnu nečega što izgleda kao golemi park okružen orijaškim zidovima. Protagonistu, koji će se tek naknadno sjetiti da se zove Thomas, grupa adolescenata nastoji objasniti situaciju u kojoj su se svi našli – “Poljana” je svojevrsni zatvor na otvorenom, čiji tajanstveni upravitelji svako malo šalju nove adolescente, ali i namirnice zahvaljujući kojima su u prethodne tri godine stvorili improvizirane nastambe, vrtove, ali i strogu hijerarhiju. Zidovi se preko dana otvaraju, ali pokušaje da se kroz njih izađe priječi to da su prolazi dizajnirani kao labirint, kao i da noću njima pohode smrtonosna čudovišta. Thomas se svejedno nastoji priključiti “trkačima”, grupi koja nastoji pronaći put za bijeg, ali njegove aktivnosti izazivaju neprijateljstvo Gallyja (Poulter), koji se boji da bi one mogli postati povodom za odmazdu. Thomasov boravak u labirintu i slični incidenti stvaraju sve više  napetosti, a one se intenziviraju kada iz lifta na “Poljanu” dođe djevojka po imenu Teresa (Scodelario).


Orginalni naziv: The Maze Runner
Žanr: Akcija, SF, Misterija
Redatelj: Wess Ball
Uloge: Dylan O'BrienKaya ScodelarioWill Poulter
Godina: 2014

Nema komentara:

Objavi komentar